Beneficiile baletului la copii

balet copiiBaletul pentru copii este una dintre cele mai recomandate forme de mișcare și educație artistică pentru copii.Asta pentru că cei mici se pot bucura de o mobilitate naturală care la majoritatea adulților lipsește. Baletul favorizează dezvoltarea motrică fină și controlată și îl ajută pe copil să dobândească un echilibru de excepție. Copiii dezvoltă o postură corectă. Una dintre primele lecții de balet constă în menținerea corecta a poziției corpului. Trebuie să știți că baletul era folosit, în trecut, pentru tratarea pozițiilor greșite la copii, a mersului incorect sau a ticurilor.

Băieții se deprind cu bunele maniere la cursurile de balet, învață să aibă încredere în ei și să folosească mai mult limbajul trupului. Deși poate părea ciudat, baletul dezvoltă urechea muzicală, dar și înțelegerea muzicii și a timpilor muzicali. Copiilor li se dezvoltă astfel gustul pentru muzica clasică. Specialiștii spun că baletul are efecte foarte benefice pentru copii în plan emoțional. Prin dans, cei mici învață să își cunoască și controleze corpul, să transpună emoții, să controleze teama sau frustrarea, senzația de incapacitate și le dezvoltă curajul prin încercările repetate de realizare a mișcarilor.

Fiind conștienți de toate aceste beneficii, merită să faci o încercare cu copilul tău. Du-l la o clasă de balet și s-ar putea să-l ajuți să-și găsească talentul și împlinirea în viață. Noi îți oferim o ședință cadou pentru a proba cursurile noastre. Înscrie-te aici!