Dans pentru graviduțe și mămici

Dans pentru graviduțe și mămici

Dansul clasic practicat de mămici sau graviduțe aduce numeroase beneficii atât viitoarelor mămici, cât și fătului. Baletul pentru gravide se poate practica începând cu săptămâna 12 de sarcină și numai cu acordul scris din partea medicului ginecolog.

Balet pentru graviduțe

Sarcina nu trebuie să fie o perioadă de sedentarism. Este esențial pentru sănătatea ta și a viitorului tău copil să faci mișcare în timpul sarcinii. Mișcarea fizică și sarcina nu se exclud una pe alta, ba din contra! Iată câteva dintre beneficiile pe care le ai dacă vii la cursurile noastre de balet în timpul sarcinii:

-Îți îmbunătățește starea de spirit.

– Ajută la dezvoltarea bebelușului. Făcând sport în timpul celor 40 de săptămâni de sarcină, copilul va avea un grad de inteligență mai mare și își va dezvolta mult mai rapid vorbirea.
Dacă gravida va avea un program regulat de antrenamente, va observa că metabolismul său funcționează la cote apropiate de perfecțiune, iar somnul ei va fi profound și odihnitor.

– Previne durerile de spate. Ca urmare a sarcinii, gravida va mai crește în greutate cu încă 10-15 kg, iar centrul de greutate se va modifica, deci și spatele își va schimba poziția.

– Te pregătește pentru naștere. Exercițiile special create pentru femeile însărcinate ajută la scurtarea perioadei de travaliu, iar femeile care practică sportul sunt supuse, de obicei, mai puțin intervențiilor medicale în timpul nașterii.

– Te ajută să vă menţii o greutate normală în timpul şi după sarcină;

– Reduce riscurile de a dezvolta varice, riscurile de anxietate sau depresie,riscul de probleme cu tensiunea arterială ridicată în timpul sarcinii, apariţia problemelor sau complicaţiilor din timpul naşterii;

– Creşte rezistenţa copilului în timpul procesului de naştere.

Dans modern pentru mămici

Dansul modern pentru mămici se adresează proaspetelor mame care doresc să-și petreacă timpul într-un mod constructiv, dar și distractiv. În cadrul cursurilor, ele pot socializa cu alte mămici, dar mai ales vor practica exercițiile de dans care, în scurt timp, le vor reda forma corpului pe care au avut-o înainte de naștere. Participarea bebelușilor este permisă doar într-un sistem ergonomic de purtare.